NIVALAN JHL os. 424

                                        Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL  -  Nivalan kunnalliset JHL ry 424

 
 
 

 
AJANKOHTAISTA

 

Kesä hiljentää JHL:n ja työttömyyskassan palveluita
Kesä vaikuttaa JHL:n keskustoimiston ja aluetoimistojen aukioloon. Työsuhdeneuvonnan ja jäsenpalvelun kesäpäivystys on avoinna arkipäivinä aamupäivisin. Työttömyyskassa on avoinna läpi kesän. Katso kesän päivystysajat JHL:n nettisivuilta.

JHL:n keskustoimisto on kiinni 24.6.–2.8.2019. Aluetoimistojen aukioloajat ovat näkyvillä aluetoimistojen nettisivuilla. Työsuhdeneuvonnan ja jäsenpalvelun päivystysajat supistuvat juhannuksen jälkeen. Työttömyyskassa on avoinna läpi kesän, mutta puhelinpalvelu supistuu niin ikään juhannuksen jälkeen.

- Työsuhdeneuvonnan kesäpäivystys
 24.6.–2.8.2019 maanantai–perjantai klo 9–12  numerossa 010 7703 311
- Jäsenpalvelun kesäpäivystys 24.6.–2.8.2019 maanantai-perjantai klo 9–11 numerossa 010 7703 430
- Kurssihallinnon puhelinpalvelu on suljettu 1.–26.7.2019
- JHL:n nettisivujen 
chat-palvelu on suljettu 8.7.–2.8.2019
- Työttömyyskassan puhelinpalvelu 24.6.–16.8.2019 maanantai-perjantai klo 9–11  numerossa 010 190 300

------------------------------------------------
Matkustajavakuutus jäsenetuna
JHL:n jäsenet on vakuutettuna Turvassa, vakuutus sisältää matkustajavakuutuksen vapaa-ajan matkoille ja tapaturvavakuutuksen pysyvän haitan varalle. 
Jäsenkorttisi toimii matkavakuutustodistuksena, voit myös ladata matkavakuutuskortin Turvan mobiilisovelluksen TaskuTurva:n kautta. Ohjeet lataamiseen löydät täältä.

------------------------------------------------
Teboilin kesäetu
1.6. – 31.7.2019 JHL:n jäsenet saavat jäsenkortilla alennusta 2,5 senttiä/litra bensiinistä ja dieselöljystä kaikilta Teboil huolto- ja automaattiasemilta. Alennus ei koske Teboil Express-automaattiasemia.

------------------------------------------------
JHL:n jäsenet somessa
Sosiaalisessa mediassa on lukuisia erilaisia kanavia ja yhteisöjä, joissa JHL:läiset voivat verkostoitua muiden liiton jäsenten kanssa. Haluamme tukea jäsentemme verkostoitumista somessa, joten olemme koostaneet listan kanavista, joissa jäsenemme kohtaavat. Lue lisää ja katso viralliset somekanavat

------------------------------------------------
JHL:n työttömyyskassan uutisia
Työttömyyskassa otti sähköiset päätökset käyttöön 28.5.2019, joten ne tulevat jatkossa eWertti Nettikassaan. Lue aiheesta lisää täältä.

Koulunkäynnin ohjaajien ja koulunkäyntiavustajien kesän aikaista päivärahan hakuohjetta on päivitetty. Huomioithan päivitetyt ohjeet, jotta päivärahat saadaan nopeammin maksuun.

Eduskunta on hyväksynyt 1.1.2019 lukien lakimuutoksen, jonka mukaan päivärahaa voidaan jatkossa maksaa lyhytkestoisten opintojen ajalta silloinkin kun opinnot ovat päätoimisia. Samalla nämä opinnot voidaan jatkossa hyväksyä aktiivimallin mukaiseksi aktiivisuudeksi.
Lue lisää muutoksesta
.

Huomaathan myös, että 1.1.2019 lukien on voinut tilata sähköisen muutosverokortin etuutta varten suoraan työttömyyskassalle eikä sitä tarvitse enää itse erikseen toimittaa. Infoa etuuksien verotuksesta. 

------------------------------------------------
Kuuntele Ääniä liitosta podcast
Mitä kesätöistä jää käteen palkan lisäksi?
Monen työura on alkanut kesätöistä ja kokemukset voivat olla hienoja tai aivan kaameita. 
JHL:n Ääniä liitosta -podcast suuntaa tällä kertaa klassiselle kesätyöpaikalle eli Linnanmäen huvipuistoon. Kuuntele, ja tiedät mitä kaikkea JHL:n Marjut Manka ja Antti Tuominen ovat tehneet palkkansa eteen! Kokemuksia löytyy niin tehtailta kuin auton ratista. Kuuntele podcast 

------------------------------------------------
Työnhakijan digitaidot -kurssi
TSL järjestää Opetushallituksen tuella maksutonta koulutusta työttömille. Työttömien koulutukset on suunniteltu siten, että ne täyttävät aktiivimallin aktiivisuusehdon ja ehkäisevät työttömyyspäivärahaan kohdistuvat leikkaukset. Osallistujille annetaan osallistumistodistukset, ja opetellaan todistuksen toimittaminen työttömyyskassalle sähköisesti. Osallistumistodistuksen saaminen edellyttää osallistumista jokaiseen koulutuspäivään.

Sovi hyvissä ajoin ennen koulutukseen ilmoittautumista osallistumisesta TE-toimiston kanssa ja ilmoita koulutukseen osallistumisesta työttömyyskassaan.
Lisätietoja: https://www.tsl.fi/koulutus/digitaidot/tyohakijan-digitaidot.html


JHL uudistaa järjestelmiään, monissa liiton palveluissa käyttökatko kesäkuussa

JHL:n jäsentietojärjestelmä uudistuu ja sähköiset palvelut paranevat alkukesästä. Uudistuksen takia moniin liiton palveluihin tulee noin viikon mittainen käyttökatko. 

 Uudistuksen tärkeimmät päivämäärät
- Jäsenpalvelu 24h poistuu käytöstä 4. kesäkuuta
- Katko sähköisissä palveluissa 4.–11. kesäkuuta
- Uusi jäsenpalvelu omaJHL käyttöön 12. kesäkuuta
- Katko kursseille ilmoittautumisessa 4. kesäkuuta – heinäkuu 2019
- Uusi kurssijärjestelmä ja kurssi-ilmoittautuminen käyttöön heinäkuussa 2019.

Uudistuksesta tarkemmin https://www.jhl.fi/jhln-jarjestelmat-uudistuvat-alkukesasta-moniin-palveluihin-katko-kesakuussa/


Verkkokurssi hyväksytään aktiivisuudeksi

Huhtikuun alussa astui voimaan työttömyysturvan muutos, joka sallii aktiivisuusedellytyksen täyttämisen entistä useammalla tavalla.

Aktiivisuusehdon täyttäviksi luetaan nyt esimerkiksi kuntien, ammattiliittojen ja julkista rahoitusta saavien järjestöjen järjestämä, työllistymistä tukeva toiminta.

Verkkokurssit mahdollistavat opiskelun myös ihmisille, joiden on hankalaa matkustaa opistolle. Verkkokurssi ei sulje pois muita kurssimuotoja tai kilpaile niiden kanssa.

Lue lisää aiheesta ja ohjeista Motiivista
Syksyn ja ensi vuoden verkkotarjonta

 ------------------------------------------
Jäsenedut 2019
JHL:n jäsenenä saat turvaa, tukea, neuvoja ja palvelua erilaisissa työelämän tilanteissa. Lisäksi saat etuja vapaa-aikaan ja hyvinvointiin.

Lue lisää liiton tarjoamista jäseneduista!

Tutustu vapaa-ajan jäsenetuihin
Teboil antaa JHL:n jäsenille alennusta bensiinistä ja dieselöljystä sekä voiteluaineista, autokemikaaleista, pesusta ja nestekaasun täytöstä. Kampanjoiden ulkoipuolella etu bensiinistä ja dieselöljystä on normaalisti 2,1 snt/litra.

JHL:n jäsenet saavat vähintään 15% alennuksen Holiday Club -kylpylähotellien huonevarauksista, Villasten, Chalets -huoneistojen sekä loma-asuntojen päivän hinnoista. Muista myös Eckerö Linen, Tallink Siljan ja Viking Linen tarjoamat edut vapaa-ajan matkoihin sekä ryhmä- ja kokousmatkoihinLue lisää risteily- ja hotellieduista.

 Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT järjestää hyvinvointijaksoja aikuisille ja lapsiperheille. Aikuisten kursseilla haetaan keinoja itsensä hyväksymiseen ja tarjotaan tukea elämäntaparemonttiin. Perhejaksot on tarkoitettu perheille, joissa on leikki- tai kouluikäisiä lapsia. Tarkoitus on auttaa perheitä lisäämään liikuntaa ja omaksumaan terveellisiä tapoja arjessa. Jaksoja järjestetään eri puolilla Suomea.  PHT edistää terveyttä ja hyvinvointia Veikkauksen tuella. Kun osallistut PHT:n hyvinvointijaksoille, voit saada tukea myös SAL-lomien kautta. Lue lisää hyvinvointikursseista ja niille hakemisesta.

 ------------------------------------------
JHL:n nuorten ja opiskelijoiden tapahtumat 2019
Kaikki JHL:n nuorten tapahtumat on tarkoitettu liiton alle 30 –vuotiaille jäsenille. Opiskelijatapahtumissa ikärajaa ei ole – riittää, että olet JHL:n opiskelijajäsen. 

Osallistuminen kaikkiin tapahtumiin on maksutonta ja tarkemmat ohjeet matkalipuista ja muista käytännönasioista lähetetään aina tapahtumakohtaisesti osallistujille. 

Kaikista tapahtumista ja tilaisuuksista saa ajankohtaista tietoa JHL:n nuorten somekanavista Facebookistaja Instagramista

Katso vuoden 2019 tapahtumat
 


TIEDOKSI
Nivalan kaupungin JHL-pääluottamusmies Marita Alatalo on tavattavissa
Nivalan kaupungintalon talousosastolla perjantaisin. 

Kannattaa sopia tapaaminen etukäteen soittamalla puh. 040 585 3856 tai sähköpostilla marita.alatalo(at)nivala.fi.


JHL KOULUTTAA

Tarjolla oleva koulutus löytyy netistä osoitteesta https://www.jhl.fi/koulutus/koulutuskalenteri/.

Koulutukseen osallistuminen on liiton jäsenelle pääsääntöisesti maksutonta. Liitto maksaa opetuksen, täysihoidon ja matkat. Matkakulut korvataan yleisesti halvimman matkustustavan mukaan. Mikäli kurssilainen käyttää omaa autoaan, korvataan matkakulut ajokilometrien perusteella voimassa olevan linja-autoliikenteen lippuhinnaston mukaisesti.

Lisäksi oma yhdistys voi maksaa palkattomilta koulutuspäiviltä päivärahaa
17 euroa/kurssipäivä.

Yleistä: Liiton tuet kurssilaisille


 TIEDOTAMME tapahtumista www-sivujen lisäksiNivala-lehden Muistiossa,  sähköpostitse ja Facebookissa Nivalan Kunnalliset JHL ry. Os. 424.

SÄHKÖPOSTI
Mikäli haluat yhdistysuutisia tms. asioita suoraan sähköpostiisi eikä
osoitettasi
ole JHL:n rekisterissä (tai postia ei tule), niin päivitä se tietoihisi tai ota yhteyttä anne.kaartinen(at)jhlnivala.net


MUISTATHAN huolehtia siitä, että tietosi ovat ajan tasalla.
Käy tarkistamassa tietosi valikoiden Jäsenyys > Jäsenpalvelu 24h kautta (osoite http://www.jhl.fi/portal/fi/jasenyys/jasenpalvelu_24h) tai suoraan Jäsenpalvelu 24h.