Nivalan kunnalliset JHL ry os. 424

                                        Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL 

 
 
 

 
AJANKOHTAISTA

x
Mistä lisää / uusia toimijoita?

----------------
HALLITUS
Yhdistyksen hallituksessa pitäisi olla puheenjohtaja ja vähintään viisi (5) ja enintään viisitoista (15) muuta varsinaista jäsentä sekä enintään vastaava määrä varajäseniä. Meillä tämä ei nyt täyty eli vuodenvaihteen muutosten takia varsinaisia jäseniä on vain neljä.

Nyt olisi todellakin aika saada uusia hallituslaisia mukaan toiminnan jatkumiseksi.

OLISITKO KIINNOSTUNUT TULEMAAN MUKAAN TOIMINTAAN, itseksesi tai kaverin kanssa?

Kokouksia on noin kerran kuukaudessa, osa voidaan pitää vaikka Teamsin/WhatsApin kautta, ja kesällä on tietysti sitten lomataukoa.
Jos kiinnostuit, niin laitapa viestiä allekirjoittaneelle tai 
muille hallituksen jäsenille.
Hallituksen tiedot löydät osoitteesta 
http://www.jhlnivala.net/hallitus.htm

----------------
YHDISTYS
Tulevana syksynä on taas aika valita uudet aktiivit (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, jäsenasiain- ja taloudenhoitaja, luottamusmiehet …). Oman yhdistyksen toiminnan jatkuminen edellyttää sitä, että ko. toimijat löytyvät jäsenten joukosta, joten nyt olisi hyvä aika ”aloittaa opiskelu” eli kiinnostuneita kaivataan.

Oletko sinä yksi tulevista aktiiveista? Jokaiseen tehtävään perehdytetään, JHL tarjoaa monipuolista koulutusta - eikä mikään tehtävistä vaadi aikaisempaa osaamista/kokemusta.

- Yhdistyksen toimihenkilöt ja tehtävät
https://www.jhl.fi/toiminta/jarjestotoiminta/yhdistykset/toimihenkilot-ja-tehtavat/

- Järjestökoulutus
https://www.jhl.fi/koulutus/koulutuskalenteri/jarjestokoulutus/

----------------
REISSUA
Vinkkaa kiva keväinen reissukohde?Opiskele uutta avoimessa ammattikorkeakoulussa (AMK)

Ilmoittautuminen kevään 2023 kursseille aukeaa maanantaina 21.11. kello 8, toimi nopeasti ja varaa paikkasi edulliseen koulutukseen!

Valitse sopiva vaihtoehto kymmenien opintojaksojen valikoimasta, JHL maksaa kurssimaksusta kolme neljäsosaa! Laajan opintokokonaisuuden hinnaksi jää alle 20 euroa. Koulutustuen saat vain ammattiliitto JHL:n jäsenenä.

Näin pääset nauttimaan liiton tukemista opinnoista

Suosituimmat kurssit täyttyvät pikavauhdilla, joten olethan valppaana! JHL:n jäsenille ei ole erillistä kiintiötä kursseille vaan ne täytetään nopeusjärjestyksessä. Ilmoittautuminen kevään 2023 opintoihin alkaa 21. marraskuuta kello 8. Olethan paikalla ilmoittautumisten alkaessa.

Tutustu opintovalikoimaan

 Näin se käy:

  • Etsi JHL:n logolla varustettu, kiinnostava opintojakso osoitteesta campusonline.fi ja ilmoittaudu mukaan
  • Maksa jakso ilmoittautumisen yhteydessä
  • Ota talteen kuitti kurssimaksusta
  • Nauti opinnoista ja suorita opintojakso

Lisätietoja ja hae kurssitukea
(https://www.jhl.fi/koulutus/koulutuskalenteri/avoinamk/#hakemus)Yhdistyksen jatko -kyselyn tulokset

Yhdistyksen jatkoa koskevaan kyselyyn vastasi vain noin 27 % jäsenistä.

 

65,8 % vastanneista kannatti oman yhdistyksen toiminnan jatkamista,  toiseksi eniten kannatettiin yhdistymistä toiseen yhdistykseen.

Oman yhdistyksen jatkamisen kannalta tilanne ei näytä lupaavalta, sillä vain kolme vastaajista oli kiinnostunut hallitustyöskentelystä. Yksikään vastaaja ei ollut kiinnostunut  yhdistyksen aktiivitehtävistä.

Oma paikallinen yhdistys olisi aina paras vaihtoehto, mutta sen edellytyksenä on uusien aktiivien löytyminen jäsenten keskuudesta.  Jos kiinnostus jatkuu yhtä vähäisenä, niin sitten on valitettavasti pakko valita jokin muu vaihtoehto.JHL:n ajankohtaista

https://www.jhl.fi/ajankohtaista/uutishuone/


Liiton jäsenedut
https://www.jhl.fi/jasenyys/liittyminen/liiton-tarjoamat-jasen-edut/

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Jäsenmaksu
Vuonna 2023 liiton jäsenmaksu on 1 % bruttotuloista (aik. 1,38 %). Summaan kuuluu myös työttömyyskassan jäsenyys. Liiton osuus jäsenmaksusta on 0,7 prosenttia ja kassan 0,3 prosenttia. 

Liiton minimijäsenmaksu säilyy vuonna 2022 ennallaan. Se on jatkossakin kahdeksan euroa kuussa. Poikkeuksena on 70 vuotta täyttäneiden jäsenten jäsenmaksu, joka on jatkossa vain viisi euroa kuussa.

JHL lähettää automaattisesti jäsenmaksuviitteet niille jäsenille, jotka maksavat jäsenmaksun itse. Viitteet lähetetään niille, joilla on itsemaksuvelvoite merkittynä rekisteriin tai joiden perintäsopimus on saamatta työnantajalta. Itsemaksavat saavat maksuviitteet postitse viimeistään tammikuun lopussa. Voit maksaa jäsenmaksusi myös omaJHL:n kohdassa Jäsenmaksut, jolloin et tarvitse postitse lähettävää viitettä.

https://www.jhl.fi/jasenyys/liittyminen/jasenmaksu/

---------------------------------------------------------------------------------------

   
JHL:n ja Turvan vakuutukset 

JHL:n jäsenten vapaa-ajan matkustaja- ja tapaturmavakuutus on voimassa siihen päivään saakka, jolloin jäsen  täyttää 70 vuotta. 

Uusi jäsenkortti postitetaan liitosta sinulle automaattisesti ennen kuin täytät 70 vuotta.

Uusi etätyövakuutus täydentää JHL:n jäsenten vakuutusturvaa

Jatkossa JHL:n jäsenet voivat etäillä turvallisemmin mielin, sillä JHL täydentää työssäkäyvien jäsentensä vakuutusturvaa 1.1.2022 alkaen vakuutusyhtiö Turvan etätyövakuutuksella. Etätyövakuutus on voimassa etätyöpaikan sisätiloissa ja piha-alueella muun muassa ruokailun, kahvitauon ja wc-käynnin aikana, silloinkin, kun tauko ei kuulu lakisääteisen vakuutusturvan piiriin.

Etätyössä lakisääteinen tapaturmavakuutus on kuitenkin edelleen työntekijän ensisijainen vakuutusturva, sillä se kattaa työntekoon liittyvän toiminnan etäpäivän aikana. Lakisääteinen vakuutus korvaa esimerkiksi, jos läppäri putoaa työtä tehdessä varpaille ja varvas murtuu.

Tutustu uuden etätyövakuutuksen ehtoihin ja jäsenetuihisi osoitteessa turva.fi/jhl


---------------------------------------------------------------------------------------

JHL Työttömyyskassan uutisia

https://tyottomyyskassa.jhl.fi/

Työttömyyskassan nettisivuilla toimii chat-palvelu ja virtuaaliavustaja Elsa. Elsa auttaa sivuilla vierailevia usein kysyttyjen kysymysten parissa. Jos vastausta ei Elsan avulla löydy, ovat asiakaspalvelun kollegat chatissa vastaamassa yleisluontoisiin kysymyksiin.

---------------------------------------------------------------------------------------

Ilmoittaudu koulutuksiin


https://www.jhl.fi/koulutus/koulutuskalenteri/

Verkkosivuilta saat ajantasaisen tiedon kunkin kurssin pitotavasta. Koulutukseen osallistuminen on liiton jäsenelle pääsääntöisesti maksutonta. Liitto maksaa opetuksen, täysihoidon ja matkat. Matkakulut korvataan yleisesti halvimman matkustustavan mukaan. Mikäli kurssilainen käyttää omaa autoaan, korvataan matkakulut ajokilometrien perusteella voimassa olevan linja-autoliikenteen lippuhinnaston mukaisesti.

Lisäksi oma yhdistys voi maksaa palkattomilta koulutuspäiviltä päivärahaa 20 euroa/kurssipäivä.

Yleistä: Liiton tuet kurssilaisille


JHL tarjoaa jäsenilleen tukea avoimen ammattikorkeakoulun verkko- opintoihin. JHL on päättänyt aloittaa yhteistyön eri ammattikorkeakoulujen verkko-opintoja tarjoavan Campusonline-verkkokurssipalvelun kanssa. Yhteistyösopimuksen seurauksena JHL:n jäsenille tarjoutuu mahdollisuus opiskella suomalaisten ammattikorkeakoulujen verkkokursseilla JHL:n tukemana vuoden 2021 aikana. Lisätietoja ja ohjeet kursseille hakeutumiseen sekä kurssituen saamiseen löydät täältä.


Pidäthän tietosi ajan tasalla

https://www.jhl.fi/jasenyys/jasenyyden-hoito/omajhl/

OmaJHL:ssä voit itse päivittää osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Jos työsuhdetietosi, toimipisteesi, ammattinimikkeesi tms. muuttuu, niin voit päivittää tiedot omaJHL:n Ota yhteyttä -toiminnon kautta. Voit myös ilmoittaa kaikki muutokset yhdistyksesi jäsenasiainhoitajalle.

Ajantasaiset tiedot ovat tärkeitä sekä yhdistysviestinnässä että esim. mahdollisessa työtaistelutilanteessa.  

Jos olet epävarma siitä, onko sähköposti- tai matkapuhelintietojasi jäsentiedoissasi, tai et yrityksistäsi huolimatta saa salasanalinkkiä puhelimeesi tai sähköpostiisi, tee yhteystietojesi päivityspyyntö jäsenpalvelun sähköisellä lomakkeella https://www.jhl.fi/jasenyys/jasenyyden-hoito/ota-yhteytta/Kun tiedot on päivitetty, saat siitä ilmoituksen, jonka jälkeen voit tilata salasanalinkin ja kirjautua omaJHL:ään.

Huom! On tärkeää kuulua oikeaan yhdistykseen, koska paikallinen edunvalvonta tapahtuu yhdistysten kautta. Oikea yhdistyksesi määräytyy työsuhdetietojesi sekä työpaikkasi maantieteellisen sijainnin perusteella.


Tiedoksi
Nivalan kaupungin JHL-pääluottamusmies Marita Alatalo on tavattavissa
Nivalan kaupungintalolla perjantaisin. 

Kannattaa sopia tapaaminen etukäteen soittamalla puh. 040 585 3856 tai sähköpostilla marita.alatalo(at)nivala.fi.


 .                                                                

TIEDOTAMME
tapahtumista www-sivujen lisäksi

Nivala-lehden Muistiossa, sähköpostitse ja Facebookissa
Nivalan Kunnalliset JHL ry.Os.424
.