NIVALAN JHL os. 424

                                       Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL  -  Nivalan kunnalliset JHL ry 424

 
 
 

 
AJANKOHTAISTA

HOX!
Aiemmin ilmoitettujen ruokailuaikojen lisäksi saimme Saimilta vielä yhden ilta-ajan eli 15.12.2023 klo 18.00 - 20.00.

Matkustajavakuutus on turvanasi – Lataa reissukaveriksesi TaskuTurva!

-------------------------------------------------------------

JHL:n jäsenten vapaa-ajan matkustajavakuutus tuo turvaa, jos sinulle sattuu tapaturma tai sairastut matkalla. Matkustajavakuutus on voimassa siihen päivään saakka, kun jäsen täyttää 70 vuotta.

Lataa reissukaveriksesi TaskuTurva -sovellus! Liiton matkavakuutuskortti sekä luotettavan lääkärin ja SOS-hätäpalvelun yhteystiedot kulkevat mukanasi maailmalle.
Tervetuloa Turvaan Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) jäsen! | Turva

-------------------------------------------------------------

Työtä ja sympatiaa – JHL:lle uusi podcast-sarja!
-------------------------------------------------------------
Miksi nuoren kannattaa kuulua ammattiliittoon? Onko julkinen talous niin kuralla kuin väitetään? Miten pääsen sohvalta liikenteeseen rankan työpäivän jälkeen?

Tässä muutamia teemoja, joihin JHL:n uudessa Työtä ja sympatiaa -podcast-sarjassa on pureuduttu tämän kevään ja alkukesän aikana.

Podcasteissa haetaan vaihtuvien asiantuntijavieraiden kanssa hyvän työelämän rakennusaineita. Lisäksi liiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine vastaa kuuntelijoiden kysymyksiin.

Työtä ja sympatiaa -podcastia voit kuunnella
Spotifyssä ja Soundcloudissa. Tänään 13.6. julkaistavan podcastin aiheena on helteellä työskentely.

Podcast on tuotettu yhteistyössä Podcastoryn kanssa ja sen toimittaa Eetu Koho.

-------------------------------------------------------------
Ajankohtaiset jäsenedut
-------------------------------------------------------------
JHL:n jäsenille nyt 20 % alennuksen kaikista yöpymisistä Polku Hotellista Espoon Nuuksiossa. Alennuksen saa koodilla JHL20.
Sesonkiajan ulkopuolella (3.9. alkaen) alennus vähintään kolmen yön yöpymisistä on 50 % koodilla JHL50.

Ranua Resort tarjoaa JHL:n jäsenille upeat edut majoitukseen ja eläinpuiston lippuihin. Majoitusetu lomahuviloihin ja lasi-igluihin -20 % sekä alennusta eläinpuiston lipuista -10 %.

JHL:n
Koskenpään lomakylän toiminta laajentui. Jäsenet voivat nyt yöpyä Koskenpäässä asuntovaunulla ja matkailuautolla myös lyhytaikaisesti.
Koskenpäässä on jäsenten käytössä kolme huikeaa huvilaa, kolme leirintäalueen mökkiä ja asuntovaunupaikkoja. Kausipaikkojen lisäksi Koskenpäähän on nyt avattu mahdollisuus vierailla asuntovaunuilla ja matkailuautoilla myös lyhytaikaisesti.

Valtavan monipuoliset jäsenedut - ammattiliitto JHL


JHL:n ajankohtaista
https://www.jhl.fi/ajankohtaista/uutishuone/

Ammattiliitto JHL sai uudet nettisivut

https://www.jhl.fi

Sivuston suunnittelu on tehty niin sanotusti mobiili edellä, mikä tarkoittaa sitä, että erityisesti mobiililaitteiden käyttäjät on otettu huomioon. Yhä useampi meistä selaa nettiä kännykällä, siksi olemme pyrkineet tekemään sivustosta mahdollisimman mukavan mobiilikäyttäjille – unohtamatta silti niitä, jotka vierailevat sivullamme tietokoneella. Sivuston ratkaisuissa on lisäksi noudatettu saavutettavuusnormeja.

Sopimusneuvottelut
Ammattiliitto JHL on sopinut vuosiksi 2022–2024 yli 20 sellaista työ- tai virkaehtosopimusta, jotka ovat ehdollisia, niin sanottuja 1+1 vuotta kestäviä sopimuksia. Ehdollisuus tarkoittaa sitä, että vuoden 2023 palkankorotuksista pitää päästä sopuun tiettyyn päivämäärään mennessä. Ehdollisten sopimusten neuvotteluista käytetään usein myös termiä optioneuvottelut. Jos sopua korotusten suuruudesta ei synny, sopimus päättyy vuonna 2023, ja uudet neuvottelut työehdoista alkavat. Jos sopu syntyy, on työehtosopimus voimassa kaksi vuotta.

Ajankohtaiset jäsenedut
Neste tarjoaa JHL:n jäsenille huhtikuun 2023 ajan alennusta -5 snt / litra bensiinistä ja dieselistä. Alennuksen saa Neste-äpin kautta tehdyistä polttoaineostoista lisäämällä JHL:n jäsentiedon äppiin.

Pysyvästi muina aikoina: Ammattiliitto JHL:n jäsenet nauttivat eduista myös Nesteen huoltoasemilla! Saat 2,1 senttiä alennusta bensasta ja dieselistä. Normaalin bensaedun saa halutessaan myös muoviseen jäsenkorttiin tilaamalla uuden kortin omaJHL:ssä. Uuden kortin saamiseen menee noin kaksi viikkoa. Vuonna 2023 liittyneet uudet jäsenet ovat saaneet bensaetuun oikeuttavan jäsenkortin. Etu koskee Nesteen palveluasemia.

https://www.jhl.fi/jasenyys/jasenedut/#autoilu

 
Ammattiliitto JHL:n jäsenet saavat jatkossa 30 prosentin alennuksen kaikista
Into-kustantamon normaalihintaisista kirjoista verkkokaupassa.

https://www.jhl.fi/uutiset/uusia-kirja-alennuksia-vain-jhln-jasenille-into-kustannukselta/


Liiton jäsenedut
https://www.jhl.fi/jasenyys/liittyminen/liiton-tarjoamat-jasen-edut/

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Jäsenmaksu
Vuonna 2023 liiton jäsenmaksu on 1 % bruttotuloista (aik. 1,38 %). Summaan kuuluu myös työttömyyskassan jäsenyys. Liiton osuus jäsenmaksusta on 0,7 prosenttia ja kassan 0,3 prosenttia. 

Minimijäsenmaksu on 8 euroa kuukaudessa eli 96 euroa vuodessa. 
Maksat liiton minimijäsenmaksua, jos olet ilman palkkatuloa tai siihen rinnastettavaa tuloa, mutta sinulla ei ole perustetta jäsenmaksuvapautukseen. 

Maksat minimijäsenmaksua ollessasi ilman palkkatuloja ja olet: 

- alle 70-vuotias ja eläkkeellä
- 70-vuotias tai sitä vanhempi*
- pysyvällä työkyvyttömyyseläkkeellä
- ulkomailla
- työlomalla
- virkavapaalla
- au pairina
- suorittamassa vapausrangaistusta
- “omalla lomalla”
- omaishoitajana.

*70-vuotiaiden ja sitä vanhempien jäsenmaksu on 5 euroa kuukaudessa, eli 60 euroa vuodessa. 

Jäsenmaksuviitteet lähetetään automaattisesti kaikille minimimaksua maksaville jäsenille tammikuussa. Eläkeläisjäsenet maksavat jäsenmaksut neljännesvuosittain. Ensimmäinen eräpäivä on 15.4. Myös muut minimijäsenmaksuun oikeutetut jäsenet maksavat jäsenmaksun neljännesvuosittain. 

Tilaa jäsenmaksuviitteet minimijäsenmaksun maksamista varten jäsenpalvelusta

https://www.jhl.fi/jasenyys/liittyminen/jasenmaksu/

---------------------------------------------------------------------------------------

   
JHL:n ja Turvan vakuutukset 

JHL:n jäsenten vapaa-ajan matkustaja- ja tapaturmavakuutus on voimassa siihen päivään saakka, jolloin jäsen  täyttää 70 vuotta

Uusi jäsenkortti postitetaan liitosta sinulle automaattisesti ennen kuin täytät 70 vuotta.

Uusi etätyövakuutus täydentää JHL:n jäsenten vakuutusturvaa

Jatkossa JHL:n jäsenet voivat etäillä turvallisemmin mielin, sillä JHL täydentää työssäkäyvien jäsentensä vakuutusturvaa 1.1.2022 alkaen vakuutusyhtiö Turvan etätyövakuutuksella. Etätyövakuutus on voimassa etätyöpaikan sisätiloissa ja piha-alueella muun muassa ruokailun, kahvitauon ja wc-käynnin aikana, silloinkin, kun tauko ei kuulu lakisääteisen vakuutusturvan piiriin.

Etätyössä lakisääteinen tapaturmavakuutus on kuitenkin edelleen työntekijän ensisijainen vakuutusturva, sillä se kattaa työntekoon liittyvän toiminnan etäpäivän aikana. Lakisääteinen vakuutus korvaa esimerkiksi, jos läppäri putoaa työtä tehdessä varpaille ja varvas murtuu.

Tutustu uuden etätyövakuutuksen ehtoihin ja jäsenetuihisi osoitteessa turva.fi/jhl


---------------------------------------------------------------------------------------

JHL Työttömyyskassan uutisia

https://tyottomyyskassa.jhl.fi/

Järjestelmäuudistuksen myötä olemme päässeet kehittämään myös chat-palveluamme. Nettisivuillamme palvelevan yleisen chatin rinnalle tulee toukokuusta alkaen vahvan tunnistautumisen takana oleva chat-palvelu, jossa saat henkilökohtaista palvelua puhelinpalvelumme tapaan. Suojattu chat-palvelu on jäsentemme käytössä Ewertti eAsioinnissa ja se toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteilla. 

---------------------------------------------------------------------------------------

Ilmoittaudu koulutuksiin

https://www.jhl.fi/koulutus/koulutuskalenteri/

Verkkosivuilta saat ajantasaisen tiedon kunkin kurssin pitotavasta. Koulutukseen osallistuminen on liiton jäsenelle pääsääntöisesti maksutonta. Liitto maksaa opetuksen, täysihoidon ja matkat. Matkakulut korvataan yleisesti halvimman matkustustavan mukaan. Mikäli kurssilainen käyttää omaa autoaan, korvataan matkakulut ajokilometrien perusteella voimassa olevan linja-autoliikenteen lippuhinnaston mukaisesti.

Lisäksi oma paikallisyhdistys voi maksaa palkattomilta koulutuspäiviltä päivärahaa 20 euroa/kurssipäivä.

https://www.jhl.fi/osallistu/jhl-kouluttaa/


Pidäthän tietosi ajan tasalla

https://www.jhl.fi/jasenyys/jasenyyden-hoito/omajhl/

OmaJHL:ssä voit itse päivittää osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Jos työsuhdetietosi, toimipisteesi, ammattinimikkeesi tms. muuttuu, niin voit päivittää tiedot omaJHL:n Ota yhteyttä -toiminnon kautta. Voit myös ilmoittaa kaikki muutokset yhdistyksesi jäsenasiainhoitajalle.

Ajantasaiset tiedot ovat tärkeitä sekä yhdistysviestinnässä että esim. mahdollisessa työtaistelutilanteessa.  

Jos olet epävarma siitä, onko sähköposti- tai matkapuhelintietojasi jäsentiedoissasi, tai et yrityksistäsi huolimatta saa salasanalinkkiä puhelimeesi tai sähköpostiisi, tee yhteystietojesi päivityspyyntö jäsenpalvelun sähköisellä lomakkeella https://www.jhl.fi/jasenyys/jasenyyden-hoito/ota-yhteytta/Kun tiedot on päivitetty, saat siitä ilmoituksen, jonka jälkeen voit tilata salasanalinkin ja kirjautua omaJHL:ään.

Huom! On tärkeää kuulua oikeaan yhdistykseen, koska paikallinen edunvalvonta tapahtuu yhdistysten kautta. Oikea yhdistyksesi määräytyy työsuhdetietojesi sekä työpaikkasi maantieteellisen sijainnin perusteella.


 .                                                                

TIEDOTAMME
tapahtumista www-sivujen
lisäksi

Nivala-lehden Muistiossa, sähköpostitse ja Facebookissa
Nivalan Kunnalliset JHL ry.Os.424
.